Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Eski Bakan Soylunun Dokunulmazliginin Kaldirilmasi Basvurusu Yakin Polislerin Rolue

Eski Bakan Soylu'nun Dokunulmazlığının Kaldırılması Başvurusu: Yakın Polislerin Rolü

Başvurunun Arkasındaki Polisler

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması başvurusu, kendisiyle yakın ilişkileri olan polislerin iddialarının ardından geldi. Bu iddialar, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla aranan Sedat Peker'in sosyal medya paylaşımlarıyla ortaya çıktı.

Soruşturma ve Suçlamalar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Peker'in iddiaları üzerine, Soylu'ya yakın polisler hakkında rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma halen devam ediyor.

Siyasi Tartışmalar

Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması başvurusu, siyasi arenada tartışmalara yol açtı. Muhalefet partileri, başvurunun kabul edilmesi gerektiğini savunurken, iktidar partisi AKP, iddiaların asılsız olduğunu ve Soylu'nun mağdur edildiğini iddia etti.

Başvurunun Sonuçları

Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması başvurusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından değerlendirilecek. Başvurunun kabul edilmesi halinde Soylu hakkında yargı süreci başlayacak.

Ek Bilgiler

* Sedat Peker, bir süredir sosyal medya paylaşımlarıyla Soylu'yu çeşitli suçlamalarla hedef alıyor. * T24 yazarı Tolga Şardan, Ankara Adliyesi ile Ankara Emniyeti arasında yaşanan krizin perde arkasını kaleme aldı. * Halk TV'deki Perdenin Önü Arkası programına katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Soylu ile arasındaki tartışmaya ilişkin konuştu.


Comments